joomla templates

Login

Register

*
*
*
*
*

REGISTER_REQUIRED

Login Close
---

Σερραϊκή Ζύμη - Χειροποίητα φύλλα πίτας

---
Greek Arabic Bulgarian English French German Italian Russian
Home
A+ R A-

Βιολογικά χειροποίητα φύλλα πίτας με σπιρουλίνα (6 φύλλα) κατεψ.

Στην Κατηγορία: Φύλλα με Σπιρουλίνα

Πληροφορίες Προϊόντος

  • ΕΙΔΟΣ: Βιολογικά χειροποίητα φύλλα πίτας
  • ΒΑΡΟΣ: 550-600 γρ.
  • ΦΥΛΛΑ: 6 φύλλα ανά πακέτο
  • ΚΩΔΙΚΟΣ: 0718 (12 τμχ./κιβ.)
Τα φύλλα ανοίγονται με τον πιο παραδοσιακό τρόπο, όπως τα άνοιγαν οι γιαγιάδες μας με τη βέργα (βεργί) στον παραδοσιακό σοφρά. Το πρωτοποριακό με αυτό το προϊόν είναι ότι αφαιρούμε από τα φύλλα (με τον πιο φυσικό τρόπο) την υγρασία που χρειάζεται , με αποτέλεσμα να διατηρούνται ''ζωντανά'' και τραγανά μετά τοψήσιμο.
Η σπιρουλίνα είναι ένα κυανοπράσινο μικροφύκος .Είναι 100% φυσικό Σερραϊκό προϊόν υψηλής διατροφικής αξίας.Περιέχει βιταμίνες , μέταλλα, όλα τα απαραίτητα αμινοξέα,ένζυμα και αντιοξειδωτικά. Τα φύλλα περιέχουν 6% σπιρουλίνα.Ολόκληρη η συσκευασία των φύλλων δεν υπερβαίνει την ημερήσια συνιστώμενη δοσολογία σπιρουλίνας.
Η συσκευασία περιέχει 6 φύλλα στρόγγυλα. Η διάμετρός τους είναι 42- 48 εκ. Διατηρούνται στην κατάψυξη -18 βαθμούς Κελσίου, για περίπου 24 μήνες μετά από την ημερομηνία παραγωγής τους. Σε περίπτωση που τα αποψύξετε διατηρούνται για 48 ώρες στη συντήρηση του ψυγείου.

Σύνθεση:
αλεύρι σίτου πολυτελείας βιολογικής γεωργίας, νερό, έξτρα παρθένο βιολογικό ελληνικό ελαιόλαδο, άμυλο αραβοσίτου, σπιρουλίνα,αλάτι. (περιέχει γλουτένη).

Οδηγίες χρήσεως:
-Ξεπαγώνετε το προϊόν σε θερμοκρασία δωματίου (1 ώρα περίπου).
-Ετοιμάζετε το μείγμα για το άλειμμα των φύλλων (1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο,1/3 φλιτζανιού αραβοσιτέλαιο , 1/3 φλιτζανιού λιωμένο βούτυρο).
-Ξετυλίγετε τα φύλλα, τα απλώνετε πάνω στον πάγκο σας και τα σκεπάζετε με μια καθαρή πετσέτα για να μην ξεραθούν.
-Αφού λαδώσετε το ταψί που θα ψήσετε, αλείφετε, με το μείγμα λαδιού - βουτύρου, το κάθε φύλλο πολύ καλά.
-Αφού στρώσετε στο ταψί τα 3 λαδωμένα φύλλα, βάζετε τη γέμιση της αρεσκείας σας και στρώνετε από πάνω τα υπόλοιπα 3 πολύ καλά λαδωμένα φύλλα.
-Αλείφετε την επιφάνεια με το μείγμα λαδιού-βουτύρου και χαράζεται την πίτα.
-Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου  περίπου για 35 λεπτά (ανάλογα με το φούρνο σας), μέχρι να ροδοκοκκινίσει η πίτα.
-Αφού θα τη βγάλετε από το φούρνο, μετά από 10 λεπτά κόψτε εκεί που έχετε χαράξει.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ:
Αν θέλετε η πίτα να παραμείνει τραγανή, μην τη σκεπάζεται μετά το ψήσιμο.
Το πράσινο χρώμα των φύλλων μετά το ψήσιμο σχεδόν εξαφανίζεται.